038-4654480

Doorverwijzen naar de specialist

Veel onderzoeken kunnen we in onze praktijk zelf doen. In een enkel geval kunt u het advies krijgen om met uw huisdier naar de specialist te gaan voor verder onderzoek. Dierenkliniek Schellerlanden is een eerstelijns praktijk. Dit houdt in dat we heel breed kunnen behandelen en begeleiden bij dieren die ziek zijn. Veel onderzoeken kunnen we zelf of kunnen we doorsturen naar een laboratorium. Denk daarbij aan bloedonderzoek of onderzoek van cellen. Toch kan het gebeuren dat we adviseren om met uw huisdier naar een specialist te gaan. Dit gebeurt in situaties waarin de dierenarts van mening is dat de aandoening bij uw huisdier specifieker onderzoek nodig heeft. Of in situaties waarin het probleem niet direct medisch is maar meer gedragsmatig. In het laatste geval sturen we u door naar een gedragsspecialist (hond, kat of konijn).

Hoe werkt een doorverwijzing naar een specialist? 

Indien uw dier verder onderzoek nodig heeft bij de specialist verwijzen wij door naar de tweedelijns dierenarts. Dit is een dierenarts met een specialisme. Als praktijk zijn wij niet verbonden met de tweedelijns kliniek, kosten voor de onderzoeken betaalt u dus ook niet bij ons, maar bij de specialist. Als u hier van tevoren meer over wilt weten kunt u heb bellen voor een kostenraming. De afspraak voor het onderzoek of behandeling maakt u zelf, u krijgt daarvoor informatie mee van ons over De Tweede Lijn. Nadat u de afspraak heeft gepland sturen wij de medische gegevens van uw huisdier door, zodat de specialist een compleet beeld kan vormen van de voorgeschiedenis.

De Tweede lijn

De Tweede lijn is een kliniek die tweedelijns zorg verleent. Dit houdt in dat binnen de praktijk iedere dierenarts een specialisatie heeft. Deze dierenarts werk bij een doorverwijzing samen met uw eigen dierenarts. Ze beschikken over de volgende vakgebieden: interne geneeskunde, intensive care, oncologie, tandheelkunde, chirurgie en fysiotherapie. Daarnaast beschikken ze over een CT-scanner, specialistische echoapparatuur, digitale röntgen en een eigen laboratorium.

Na de doorverwijzing zal uw huisdier door de dierenarts onderzocht worden en zullen de behandelmogelijkheden met u besproken worden. Tevens zullen bijkomende kosten van de tweede Lijn met u besproken worden.
Klik hier voor meer informatie over de Tweede lijn

 

Andere specialisten

Wilt u liever naar een andere kliniek doorverwezen worden dan kan dat! Maar wij kunnen u niet altijd vertellen hoe de ervaringen dan zijn met bepaalde behandelingen. Ook is de kwaliteit niet altijd hoog, en dit is voor ons (en u) moeilijk controleerbaar. Ook krijgen wij niet altijd goede terugkoppeling, wat de behandeling niet ten goede komt.