038-4654480

Een bijzonder dier …

In de praktijk komen we in ons dagelijkse werk natuurlijk veel verschillende dieren met hun eigenaren tegen. De omstandigheden van het dier en hun eigenaar is altijd uniek. Dat maakt ons werk ook zo uitdagend. Ieder dier een eigen verhaal. Al die verschillende verhalen hebben hun eigen lading. Sommige zijn heel grappig of heel vertederend, heel droevig of juist heel blij. Omdat deze verhalen soms best gedeeld/ verteld mogen worden hebben we als kliniek bedacht dat we deze verhalen willen verzamelen en die op onze site willen delen. Heeft u zo’n verhaal wat u graag wilt delen mail dit dan met een leuke foto naar dierenkliniek@schellerlanden.nl

Het eerste verhaal is er een die we zelf hebben geschreven (na toestemming van zijn eigenaar natuurlijk).

Dit is het verhaal van Sep:

Sep is een lieve labrador retriever van ruim vier jaar die bij ons kwam met een bult op zijn achterpoot. Het was een redelijk grote bult op een lastige plaats, namelijk achter in de knieholte. Na overleg tussen eigenaar en dierenarts is er besloten de bult weg te halen. De operatie werd geplant en Sep werd op de betreffende dag bij ons gebracht. Voor de operatie moest hij nuchter zijn. Zoals een echte labrador betaamd heeft hij dit lijdzaam ondergaan.

Het verwijderen van een bult is iets wat in de praktijk vaker gedaan wordt. Maar, zoals al gezegd, deze bult zat op een lastige plaats. Er is in de knieholte niet veel huid over om daarna goed aan elkaar te hechten. De operatie verliep goed en het lukte toch om de operatiewond helemaal dicht te maken. Sep kon dezelfde dag al weer naar huis.

De bult werd opgestuurd voor onderzoek naar het laboratorium in Utrecht. Helaas was de uitslag geen goed nieuws. De bult was een mastocytoom. Dit is een gezwel waarbij er zeker kans is op uitzaaiingen en die ruim weg gesneden moet worden om de kans hierop te verkleinen. In het onderzoek van het opgestuurde weefsel was er niet goed zichtbaar of de randen vrij waren van tumor cellen en dus moest Sep voor de zekerheid nog een keer geopereerd. Een spannende tijd dus voor Sep en zijn familie. Dit keer was er helaas echt niet meer voldoende ruimte om de randen helemaal aan elkaar te hechten. Het zou dus voor een deel een open wond blijven die onder verband zou moeten genezen. Sep moest dus verschillende keren terug komen voor verzorging van de wond en verband wissels. Hij heeft dit goed ondergaan en het braaf laten doen. Zijn eigenaar hield ons door middel van foto’s tussendoor goed op de hoogte van het genezingsproces. Elke keer zag het er iets mooier uit. Op het eind van het genezingsproces ontvingen we ook mooie foto’s van Sep luierend in de zon en volop in actie in het bos. Prachtig om te zien!

Ook deze keer werd het weefsel wat was verwijderd opgestuurd en was het wachten op de uitslag. Dat blijft spannend en de uitslag komt ook niet zo snel terug als bijvoorbeeld bij een bloed onderzoek. Zodra de uitslag binnen was kon de dierenarts dan eindelijk het goede nieuws melden. Alles zag er goed uit, ook de lymfeknoop die onderzocht was is vrij van tumorcellen!

sep in actie

sep in actie