038-4654480

Pups en kittens frequent ontwormen

Pups en kittens moeten vaker ontwormd worden. Zij zijn makkelijker ziek van wormen en ze raken ook makkelijker besmet (omdat ze o.a. via de moedermelk constant opnieuw besmet worden).

Wij houden ons aan de Europese richtlijnen. (zie ook www.esccap.org)

Pups en kittens die bij ons worden gevaccineerd, mogen meedoen aan de 3+1 actie voor de ontwormpillen.

Ontwormschema

Standaard schema:

Pups: 2,4,6,8 weken en 3,4,5,6 maanden, daarna 4x per jaar.

Kittens: 3,5,7 weken en 3,4,5,6 maanden, daarna 4x per jaar.

Overleg met de dierenarts of assistente, of dit schema voor uw pup of kitten ook geldt. Bijvoorbeeld, als uw kitten of pup niet volgens dit schema ontwormd is in het verleden, dan zal in overleg met de dierenarts een aangepast schema gemaakt worden.

Pillen, pasta, pipetje…?

Er zijn verschillende manieren van ontwormen. Wij gebruiken het liefste ons vaste merk tabletjes, deze werken goed en compleet, en onze klanten melden zelden dat zij bijwerkingen gezien hebben. Maar voor dieren onder de 6 weken of onder de 0,5 kg is het niet geschikt. Dan hebben wij een pasta die speciaal is afgestemd op het lage gewicht.

Er zijn voor katten en honden pipetjes die de vlooien en wormen tegelijk aanpakken. Dat is makkelijk toe te dienen (druppels in de nek). Maar let op, sommige merken pakken niet alle wormen aan! Dit wordt bij de verkoop vaak niet verteld. Onze assistente kan u verder helpen aan de balie, om de verschillen uit te leggen.