038-4654480

Sinds november 2015 hebben wij HPM honden – en kattenvoeding, omdat dat de natuur het beste benadert. Het gaat hierbij om de voeding voor gezonde honden en katten, ook wel onderhoudsvoeding genoemd. Voor de dieetvoedingen blijven wij bij ons merk Royal Canin omdat dit zeer goede resultaten geeft.

hpm Neutered-Cat-Junior

De nieuwe voeding is op voorraad in de stelling achter de balie. Ook kunt u bij de balie de prijslijst bekijken en een spaarkaart (6+1) pakken. Er zijn aparte voedingslijnen voor kittens, katten vanaf 6 maanden, volwassen katten, en senior. Voor honden is het opgesplitst in kleine rassen, medium en grote/reuze rassen en dan weer op pup, junior, adult en senior. Er zit smaakgarantie op de voeding, dat wil zeggen dat u uw geld terug krijgt als het niet gegeten wordt.

Vers/rauw vlees populair

Al jaren horen wij van huisdiereigenaren dat zij vers vlees willen gaan voeren, omdat dit meer past bij de natuurlijke voeding van een hond of kat. Nadelen kunnen zijn dat het duurder is. Ook is het niet voor iedereen praktisch, aangezien het in een aparte vriezer bewaard moet worden, in verband met uw eigen voedselveiligheid. Dit zegt ook al iets over het aantal bacteriën in deze voeding! Ook is uit onderzoek gebleken dat de hoeveelheden calcium, andere mineralen en vitamines nooit helemaal kloppen. Van dierenarts-specialisten horen wij dat de botziektes van vroeger weer terugkomen (zoals rachitis) omdat het geven van vers/rauw vlees zo populair is…

Onze nieuwe droogvoeding is wel veilig, wel compleet en bevat zeer veel vlees!

Wij hebben u altijd aangeraden om een van de dierenartsmerken of A-merken van de dierenwinkel te geven als onderhoudsvoer voor uw hond of kat. Maar helaas bevatten zelfs díe voedingen erg veel maïs, tarwe en andere koolhydraten. Koolhydraten heeft een hond en vooral een kat eigenlijk niet echt nodig, maar het is een goedkoper ingrediënt dan vlees. Nu hebben wij een merk gevonden, wat zo weinig mogelijk koolhydraten bevat en zo veel mogelijk vlees. Wij adviseren om geen vers of rauw vlees te geven, omdat dit 1) niet altijd veilig is voor het dier en/of uzelf en 2) dierenarts-specialisten hebben berekend dat de hoeveelheid vitamines en mineralen vaak niet in orde zijn!hpmhondkat

Pluspunten van onze nieuwe onderhoudsvoeding

DE PRIJS – zie onderaan

VLEES – deze voeding komt het dichtste bij vers vleesvoeding, als we het vergelijken met andere merken droogvoer. HPM hondenvoer (adult) bevat bijvoorbeeld 35% eiwit, met een dierlijk:plantaardig ratio van 89:11.
HPM kattenvoer (adult) bevat bijvoorbeeld 44,5% eiwit, met een dierlijk:plantaardig ratio van 92:8.

KOOLHYDRATEN/ZETMEEL – zoals mais, tarwe, rijst. Dit is zeer verlaagdhpmkat. Honden en katten hebben het niet nodig. Uit onderzoek is gebleken dat honden en katten maar maximaal 12% koolhydraten in hun voeding nemen, als ze zelf zouden mogen kiezen.
Hondenvoeding bevat gemiddeld 44% koolhydraten. In onze HPM hondenvoeding is dat 26%.
Kattenvoeding bevat gemiddeld 34% koolhydraten. In onze HPM kattenvoeding is dat 20%.
Het kan niet helemaal verwijderd worden uit de droogvoeding omdat het nodig is om brokjes te binden en vezels toe te voegen.

GLUTENVRIJ / MAISVRIJ / TARWEVRIJ – Sommige huisdiereigenaren merken dat hun dier allergisch reageert op gluten, tarwe of mais. Daarom bevat de HPM voeding alleen erwt, aardappel en rijst.

LAAG IN ALLERGENEN – veel goedkope honden-en kattenvoeding bevat allerlei soorten vlees. Als er op de zak staat ‘vlees en dierlijke bijproducten’ dan zit er van alles in, wat er op dat moment goedkoop verkrijgbaar was. Dit is niet per se slecht, maar hierdoor heb je meer kans dat een dier allergisch reageert. Onze voeding bevat slechts 2 ‘diersoorten’. Daarnaast bevat het andere dierlijke eiwitten maar die zijn gehydrolyseerd, dat wil zeggen dat ze in stukjes uiteen zijn gevallen waardoor het lichaam ze niet herkent. Deze techniek wordt ook veel toegepast in voedingen voor voedselallergie, zoals de Royal Canin hypoallergenic en anallergenic en Hill’s Z/D.

VEILIG VOOR GROTE HONDENRASSEN – De hoeveelheid Calcium en fosfor in de HPM pupvoeding is veilig voor de grote rassen die snel HD en groeipijn (enostose) kunnen krijgen. Elke pup van een groter ras kan daar last van krijgen, als de hoeveelheid Calcium (mg per kcal) niet klopt. Ook al heeft uw pup ouders uit een vrije lijn! Ook heeft de HPM voeding een baby variant en een junior variant want de eerste maanden groeit de pup sneller dan in de rest van zijn jeugd. De HPM junior variant voor de grote rassen (vanaf 25kg) bevat een lagere hoeveelheid calorieën zodat de groei niet te hard gaat en deze voeding wordt geadviseerd tot 18 maanden leeftijd.

DE PRIJS – Een voeding met veel vlees en goede ingrediënten kan niet goedkoop zijn… De prijs is vergelijkbaar met de andere dierenarts merken. Maar er zit een mooi spaarsysteem aan vast. Dierenkliniek Schellerlanden heeft eigen spaarkaarten van 6+1, dus de 7e zak is gratis!

Heeft u meerdere honden, of 1 grote hond, dan hebben wij ook 16 kg zakken. De prijs ligt relatief lager dan de andere groottes, en samen met de spaarkaart is het misschien interessant voor u om deze voeding te gaan gebruiken!