Op maat ontwormen

Op maat ontwormen

Home » Honden, Katten, Medicijnen en andere middelen, Parasieten » Op maat ontwormen

on mrt 13, 17 • by • with

Vier keer per jaar ontwormen is niet altijd nodig! Het is voor de mééste dieren geschikt.

Wilt u op maat ontwormen, dan zijn daar 2 manieren voor:

  • Periodiek de ontlasting laten testen  (€28). U kunt de ontlasting langsbrengen aan de balie. Binnen 2 werkdagen krijgt u de uitslag en advies.
  • ontwormen op basis van de risicogroep. Klik daarvoor op de keuzediagram:

Ontworming

Risicogroepen

Risicogroep O: heeft u een baby tot enkele maanden oud, of iemand van het gezin heeft een zwakke gezondheid, gebruik dan sowieso voor uw dier elke maand een middel tegen spoelwormen!
Producten die wij daarvoor aanbevelen: Milbactor, Vitaminthe, Totaalpipet

Risicogroep A: 1 – 2 x per jaar ontwormen tegen spoelwormen. Het dier krijgt die spoelwormen omdat mensen de eitjes meebrengen via hun schoenzolen. Als de kat altijd binnenblijft, maar andere dieren in het huis gaan wel naar buiten, dan valt de kat toch in groep B.
Producten die geschikt zijn: Milbactor, Vitaminthe, Totaalpipet, Selamectine/moxidectine.

Risicogroep B: 4 x per jaar ontwormen tegen spoelwormen en alle lintwormen (hierbij wijken wij af van het advies van de ESCCAP).
Producten die geschikt zijn: Milbactor, Vitaminthe, Totaalpipet.

Risicogroep C: Vaker dan 4 x per jaar ontwormen tegen spoelwormen afhankelijk van de mate van opname van rauw vlees/prooidieren.
Producten die geschikt zijn: Milbactor, Vitaminthe, Totaalpipet.

Risicogroep D: Maandelijks ontwormen tegen lintwormen, met een middel wat praziquantel bevat. (Welk product?) Voor ontwormingsadvies tegen spoelwormen volg overige vragen. Indien lintwormsegmentjes worden gezien rond de anus of op de ontlasting: ontworm tegen lintwormen en start vlooienbestrijding (Welk product?) NB in Zwolle en omgeving komt tot nu toe geen vossenlintworm voor.
Producten die geschikt zijn: MilbactorTotaalpipet.

Het regelmatig laten onderzoeken van de ontlasting van hond of kat is een goed alternatief voor het ‘standaard’ ontwormingsadvies. Ruim de ontlasting direct op en deponeer dit in een grijze container (gewoon afval) en niet in de groenbak.

U kunt de ontlasting bij ons laten onderzoeken op wormen! Dit kost 28 euro (onder voorbehoud wijzigingen)

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top