Schildkliermedicatie

Home » Uncategorized » Schildkliermedicatie

on jul 31, 18 • by • with

Een voorbeeld van langdurige medicatie is Thiafeline voor de kat met hyperthyreoidie. Volgens bijsluiter dienen deze katten zeer vaak gecontroleerd te worden maar veel katteneigenaren zien hier tegenop. Deze katten willen wij voortaan graag op (gratis) controle zien elk half jaar, en op betaalde controle elk jaar voor o.a. een bloedtest. Meer over de ziekte hyperthyreoidie leest u op onze site.

MeloxidylCarporal, en Rimadyl zijn middelen die langdurig gebruikt wordt voor artrose bij hond en kat. Deze middelen (NSAID’s) zijn belastend voor o.a. de nieren. De kat willen wij voortaan 1x per jaar op (gratis) controle zien, waarbij een (betaald) bloedtestje optioneel is. Bij de hond willen we graag 2x per jaar de nieren controleren met een klein urineonderzoek, en de hond moet 2x per jaar gewogen worden.

Ook voor oor- en oogzalven, huidzalven en sommige andere tabletten hebben wij soortgelijke regels opgesteld. Vaak omdat het gaat om antibiotica of hormonen (corticosteroiden), die bij langdurig gebruik resistentie of andere bijwerkingen kunnen geven.

Bijsluiters kunt u vinden op fidin.nl als u daar de medicijnnaam intypt.

Indien u de betaalde controle combineert met de vaccinatie bent u maar 1x consultkosten kwijt. Wij hopen op uw begrip, nogmaals, ons doel is om de dieren gezond te houden maar op een voor u haalbare manier.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top