038-4654480

Recent is de Kattenziekte uitgebroken in Harderwijk en Ermelo. Wij krijgen er veel vragen over. Hierbij de belangrijkste punten voor u en uw kat:

Kan mijn kat ziek worden?

Indien u uw kat bij ons heeft laten vaccineren en u onze oproepjes opvolgt, dan is uw kat maximaal beschermd en is de kans bijna nul dat hij/ zij besmet wordt. Het vaccinatieschema begint met een vaccinatie die na enkele weken herhaald moet worden (meestal als kitten al). Daarna wordt de kat 1x per jaar opnieuw gevaccineerd. Heeft u het idee dat u geen oproepje van ons heeft ontvangen, bel ons dan om dit uit te laten zoeken.

Is het dodelijk?

Als een kat echt Kattenziekte krijgt, is dit bijna altijd dodelijk.

Gebruiken jullie wel Tricat?

Wij gebruiken als Kattenziekte vaccin Tricat van Nobivac, MAAR ook andere merken zijn even goed werkzaam tegen Kattenziekte.

Wat is het verschil tussen Parvo en Kattenziekte en Panleucopenie?

Dit zijn allemaal andere namen voor Kattenziekte. Parvo komt ook bij de hond voor. Maar de hond heeft zijn eigen variant en de kat heeft haar eigen variant.

Kun je ook testen of een kat voldoende bescherming heeft?

Ja dat kan, daarvoor kunt u een afspraak maken bij ons, dan nemen we een klein beetje bloed af en dan doen we een test om dit te checken. (dit heet ook wel titerbepaling of titeren). De uitslag krijgt u gelijk, en indien deze te laag is dan willen we uiteraard gelijk de vaccinatie voor Kattenziekte geven.

 

Wat kost het?

 Een vaccinatie (en soms is een herhaling na 3 weken ook nodig) daarvan zijn de tarieven hier te vinden. Ook de kosten van een titerbepaling zijn daar te vinden.