038-4654480

Wist u dat er een injectie bestaat die een half jaar werkt tegen vlooien? Het is een veilige manier van langdurige vlooienbestrijding.

De anti-vlooien injectie werkt 6 maanden en het is zeer veilig. Wij geven dit aan zeer veel katten en er zijn geen bijwerkingen van. Ook kittens en zogende poezen mogen de injectie hebben!

De injectie werkt op de volgende manier: als een vlo bloed drinkt, dan wordt de vlo onvruchtbaar. De meeste vlooien gaan niet dood van de injectie. Maar het blijkt dat dit voldoende is, om te zorgen dat de meeste katten vlo-vrij blijven voor een half jaar!

Katten met vlooienallergie moeten vaak eerst een aantal maanden met pipetten behandeld worden, omdat dán de anti-vlooien injectie op zichzelf niet voldoende is. Maar wij merken wel, dat een kat met een ernstige vlooienallergie, pas echt herstelt als hij, naast de pipetten, ook een anti-vlooien injectie krijgt! Dit is ook logisch, want de sterkste vlooien kunnen weer bloed zuigen als de pipet bijna is uitgewerkt, en leggen dan eitjes in de omgeving van de kat.

 Eitjes van de vlo zijn hardnekkig!

Eén vlo legt 20-50 eitjes per dag. Deze eitjes vallen van het dier af, en gaan tussen de kieren van vloer, mand of bank liggen. Deze eitjes zijn resistent tegen vlooien-omgevingsspray en tegen de stofzuiger! Als u regelmatig stofzuigt dan dan zuigt u de net uitgekomen larfjes op. Als u een omgevingsspray gebruikt dan zullen de net uitgekomen larfjes wel doodgaan. Daarom zijn beide methodes wel gedeeltelijk effectief. Maar de beste methode is dus de antivlooien injectie, want dan komen er helemaal geen vlooieneitjes in huis.

Wanneer werkt een anti-vlooien injectie NIET?

– Als u meerdere katten heeft en alleen maar 1 kat een injectie krijgt, dan helpt het  mindervgoed.
– Als u de katten een injectie laat geven, maar bijv. u heeft ook een hond die geen vlooienbestrijding krijgt.
– Als u alle katten in uw huis de injectie laat geven, maar een bezoekende kat of hond van een ander, die onder de vlooien zit, komt ook vaak in uw huis of heeft veel contact met uw katten.

De hond(en) in uw huishouden moeten dus ook behandeld worden voor vlooien. Maar helaas is er geen injectie voor honden. Voor de hond moet er dus een andere oplossing gezocht worden. Veel pipetten werken tegenwoordig niet zo sterk meer. Vraagt u bij ons bij de balie naar de beste middelen (pipet / tablet / band).

Praktische informatie

De injectie kost 36 euro. Er wordt geen extra consult gerekend als u uitsluitend voor deze injectie langskomt. Het makkelijkste is, als u tijdens de jaarlijkse vaccinatie ook de anti-vlooien injectie laat geven, en dan een half jaar later alleen de anti-vlooien injectie. Vaak wordt de kat gelijk door de dierenarts ontwormd, aangezien dit 4x per jaar nodig is. U krijgt van ons een herinnering als de anti-vlooien injectie bijna is uitgewerkt.

vlooieninjectie

Een injectie tegen vlooien.