038-4654480

Wij zijn per juli 2014 overgestapt op een ander merk vaccinatie, voor zowel hond als kat.

Dit merk heeft een uitgebreidere bescherming tegen de ziekte van Weil bij de hond, ook wel Leptospirose genoemd (nummer 6 in het vaccinatieboekje).

paspoort3

Weil / Leptospirose bestaat uit verschillende types. De oude vaccinatie beschermde tegen 2 types. Het nieuwe vaccin beschermt tegen 4 types, omdat er steeds meer types voorkomen in Nederland.

De ziekte van Weil wordt verspreid door muizen en ratten. De bacterie is aanwezig buiten in de grond en in plasjes en stilstaand water. Mensen kunnen ook besmet worden! Via ratten, besmet water en via besmette honden.

Lees  meer over de ziekte van Weil / Leptospirose op:

www.leptospirose.nl (bij de hond)

www.gezondheid.be/leptospirose/ (bij de mens)

Eenmalig herhalen

Als u bij ons komt voor de jaarlijkse vaccinatie, dan zullen wij u meer vertellen over de aangepaste Weil vaccinatie. De 2 nieuwe types die in het vaccin zitten, zijn voor uw hond nieuw. Uit onderzoek is gebleken dat deze vaccinatie eenmalig herhaald moet worden na ca. 4 weken, omdat de 2 nieuwe types in de vaccinatie dan pas op volledige sterkte gaan werken. Dat betekent dus dat wij 2x een afspraak met u inplannen met 4 weken ertussen. De herhalingsvaccinatie na 4 weken, krijgt u voor gereduceerd tarief, aangezien we uw hond de eerste keer al helemaal hebben nagekeken.

Ook hebben wij het vaccinatie advies aangepast. Welke componenten in de vaccinatie zijn belangrijk of juist overbodig voor uw hond? Meer hierover kunt u hier lezen.